Újdonságok

2014.08.04 17:16

Hozzávalók                           Túró rudi muffin sztracsatella jégkrémmel

25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
15 dkg kristálycukor
2 csomag vanillin cukor
1 dl olaj
3,5 dl natúr joghurt
3 db óriás Túró Rudi

Elkészítés

1.Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaóport.
2.Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, majd keverjük bele a vanillin cukrot, az olajat és a joghurtot, végül lassan adagoljuk a masszához a lisztes keveréket.
3.Osszuk el a keveréket kapszlival kibélelt muffin formákban.
4.Vágjunk négyfelé a Túró Rudikat és minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.
5.Előmelegített sütőben süssük 180°C fokon a muffinokat kb. 30-35 percig. A formában hűtsük langyosra, majd hűtsük ki őket rácson. A muffinokat kínáljuk Carte d'Or Stracciatella jégkrémmel.


Túró Rudi muffin stracciatella jégkrémmel
 
  • elkészítés:45 - 50 perc
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:-

Jó étvágyat!

Hozzávalók                        Málnás túrótorta

  • 75 dkg málna

  • A laphoz

    25 dkg babapiskóta
    14 dkg olvasztott Rama

  • A krémhez

    50 dkg túró
    20 dkg porcukor
    1 citrom reszelt héja
    fél citrom leve
    8 lap zselatin
    fél dl citromlikőr
    csipet só
    4 dl habtejszín

  • A tetejére

    1 csomag piros tortazselé
    2 evőkanál cukor

 

Elkészítés

A babapiskótákat összetörtem, összekevertem az olvasztott Ramával és a 26 cm-es kapcsos tortalap aljára nyomkodtam. A lapra rátettem kb. 40-45 dkg málnát, gyakorlatilag összeértek a szemek. A túrót összekevertem a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a citrom levével. A tejszínt habbá vertem. A zselatinlapokat hideg vízbe tettem 5 percre. A likőrt jól felmelegítettem, a zselatinlapokból óvatosan kinyomtam a nedvességet, beletettem a likőrbe, kanállal megkevertem, gyönyörűen szétolvadtak egy-kettőre. Amikor langyosra hűlt, belekevertem a túrós krémbe, utána rögtön hozzákevertem a tejszínhabot is. A málnás alapra tettem a krémet, elegyengettem, majd kicsit alulról megütögettem a formát, hogy mindenhol egyformán eloszoljon. Ezután a tetejére raktam a többi málnát úgy, hogy a nagyobbakat belemélyesztettem a krémbe. Negyed liter vízben elkevertem a tortazselét és a cukrot, forráspontig melegítettem, majd 3 perc hűtés után a torta tetejére csorgattam. Egy éjszakát állt a hűtőben, jó nagy torta lett belőle.

gyermekkel is készíthető
  • elkészítés:-
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:-
  • sütési idő:-

 

Málnás túrótorta

Jó étvágyat!

Hozzávalók                        Málnás-citromos torta

  • 10 dkg cukor
    1 cs. vaníliás cukor
    1 zöldcitrom reszelt héja
    5 dkg liszt
    5 dkg keményítő
    1 kiskanál sütőpor
    3 tojás

  • Krém

    7 dl tejszín
    30 dkg málna
    15 g zselatin
    10 dkg cukor
    1 zöldcitrom leve

  • 50 dkg túró

  • Elkészítés

    A tojásokat habosra verjük a cukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport és keményítőt. 26 cm átmérőjű formába simítjuk, és sütjük. A túrót elkeverjük a cukorral és citromlével. A zselatint az útmutatás szerint elkészítjük. Elkeverjük 3 kanál krémmel, majd beledolgozzuk a többi krémbe. Felverünk 500 ml tejszínt és a krémhez adjuk. Néhány szem málnát félre rakunk a díszítéshez, a többit a krémbe keverjük óvatosan. Megtöltjük a tortát a krémmel, kb. egy órára a hűtőbe tesszük. A maradék tejszínből habot verünk és beborítjuk vele a tortát. A tetejét tetszés szerint kidíszítjük a málnával, és vékonyra szelt zöldcitrom- szeletekkel, és őrölt pisztáciával.

    gyermekkel is készíthető
    • elkészítés:-
    • nehézség:Nincs beállítva
    • sütési hőfok:nincs megadva
    • sütési idő:nincs megadva
    Málnás citromtorta
Jó étvágyat!

 


 

Új Hír!!

Ez alatt lesz egy szavazás, hogy milyen sütit készítsek el legközelebb!
Amelykre a legtöbb szavazat érkezik azt fogom elkészíteni!
Csak ti befolyásolhatjátok a szavazást!

 

Határidő:

2014.08.30.

Hozzávalók                          Túrótorta Citrom sorbet jégkrémmel

  • A tésztához:

    17 dkg liszt
    10 dkg Rama Vajas íz
    1/2 tasak sütőpor
    5 dkg porcukor
    1 csipet só
    1 tojás sárgája
    1 citrom héja

  • A töltelékhez:

    50 dkg túró
    5 evőkanál búzadara
    18 dkg cukor
    1 citrom leve
    2 csomag vanillin cukorral
    4 tojás

  • Elkészítés

    1.A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a Rama margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.
    2.A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehéréjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. A szűrőn villával áttört túróhoz adjuk hozzá a vanillin cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert tojásokat.
    3.A 3 milliméter vastagságúra nyújtott tésztát terítsük egy a Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsi (a peremet is kenjük, lisztezzük) aljára, majd öntsük bele a túrós tölteléket. Előmelegített, 160°C sütőben süssük 40 percen keresztül.
    4.A langyos tortaszeleteket 1-1 gombóc Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel kínáljuk.
    • elkészítés:61 - 70 perc
    • nehézség:normál
    • sütési hőfok:160 ℃
    • sütési idő:-
    Túrótorta citrom sorbet jégkrémmel
Jó étvágyat!

Csucsorka-Piramis

hozzávalók / 6 adag

 

A tésztához

A krémhez

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek kókuszreszelék (elhagyható)
  • elkészítés

    1. A pudingot a tejjel a szokásos módon elkészítjük, a margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd összevegyítjük a kihűlt pudinggal.
    2. A tésztához valókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, majd "kibéleljük" vele a formánkat úgy, hogy a belseje üreges legyen.
    3. Az üregbe teszünk egy szem meggyet, majd megtöltjük krémmel.
    4. Lezárjuk egy keksszel, majd óvatosan kifújjuk a formából a tenyerünkre.
    5. Amikor mindegyikkel kész vagyunk, megolvasztjuk a csokoládét, a csucsorkák tetejére csorgatjuk, esetleg megszórjuk még kókuszreszelékkel.
    6.  

Jó Étvágyat!