Újdonságok
Hozzávalók Túró rudi muffin sztracsatella jégkrémmel
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
15 dkg kristálycukor
2 csomag vanillin cukor
1 dl olaj
3,5 dl natúr joghurt
3 db óriás Túró Rudi
Elkészítés

|
Jó étvágyat!
Hozzávalók Málnás túrótorta
-
75 dkg málna
- A laphoz
25 dkg babapiskóta
14 dkg olvasztott Rama - A krémhez
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
8 lap zselatin
fél dl citromlikőr
csipet só
4 dl habtejszín - A tetejére
1 csomag piros tortazselé
2 evőkanál cukor
Elkészítés
A babapiskótákat összetörtem, összekevertem az olvasztott Ramával és a 26 cm-es kapcsos tortalap aljára nyomkodtam. A lapra rátettem kb. 40-45 dkg málnát, gyakorlatilag összeértek a szemek. A túrót összekevertem a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a citrom levével. A tejszínt habbá vertem. A zselatinlapokat hideg vízbe tettem 5 percre. A likőrt jól felmelegítettem, a zselatinlapokból óvatosan kinyomtam a nedvességet, beletettem a likőrbe, kanállal megkevertem, gyönyörűen szétolvadtak egy-kettőre. Amikor langyosra hűlt, belekevertem a túrós krémbe, utána rögtön hozzákevertem a tejszínhabot is. A málnás alapra tettem a krémet, elegyengettem, majd kicsit alulról megütögettem a formát, hogy mindenhol egyformán eloszoljon. Ezután a tetejére raktam a többi málnát úgy, hogy a nagyobbakat belemélyesztettem a krémbe. Negyed liter vízben elkevertem a tortazselét és a cukrot, forráspontig melegítettem, majd 3 perc hűtés után a torta tetejére csorgattam. Egy éjszakát állt a hűtőben, jó nagy torta lett belőle.
|
Jó étvágyat!
Hozzávalók Málnás-citromos torta
-
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 zöldcitrom reszelt héja
5 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 kiskanál sütőpor
3 tojás - Krém
7 dl tejszín
30 dkg málna
15 g zselatin
10 dkg cukor
1 zöldcitrom leve -
50 dkg túró
-
Elkészítés
A tojásokat habosra verjük a cukorral, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport és keményítőt. 26 cm átmérőjű formába simítjuk, és sütjük. A túrót elkeverjük a cukorral és citromlével. A zselatint az útmutatás szerint elkészítjük. Elkeverjük 3 kanál krémmel, majd beledolgozzuk a többi krémbe. Felverünk 500 ml tejszínt és a krémhez adjuk. Néhány szem málnát félre rakunk a díszítéshez, a többit a krémbe keverjük óvatosan. Megtöltjük a tortát a krémmel, kb. egy órára a hűtőbe tesszük. A maradék tejszínből habot verünk és beborítjuk vele a tortát. A tetejét tetszés szerint kidíszítjük a málnával, és vékonyra szelt zöldcitrom- szeletekkel, és őrölt pisztáciával.
gyermekkel is készíthető
Jó étvágyat!
Új Hír!!
Ez alatt lesz egy szavazás, hogy milyen sütit készítsek el legközelebb!
Amelykre a legtöbb szavazat érkezik azt fogom elkészíteni!
Csak ti befolyásolhatjátok a szavazást!
Határidő:
2014.08.30.
Szavazás
Hozzávalók Túrótorta Citrom sorbet jégkrémmel
- A tésztához:
17 dkg liszt
10 dkg Rama Vajas íz
1/2 tasak sütőpor
5 dkg porcukor
1 csipet só
1 tojás sárgája
1 citrom héja - A töltelékhez:
50 dkg túró
5 evőkanál búzadara
18 dkg cukor
1 citrom leve
2 csomag vanillin cukorral
4 tojás -
Elkészítés
1.A lisztet egy nagy tálban keverjük el a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, sóval, porcukorral, majd dolgozzuk el benne a Rama margarint és a tojás sárgáját. A keveréket hűtőben pihentessük, amíg elkészül a töltelék.2.A 4 tojást (a tésztából kimaradt fehéréjét hozzáadva) habosítsuk fel a cukorral. A szűrőn villával áttört túróhoz adjuk hozzá a vanillin cukrot, a búzadarát, a citrom levét és a felvert tojásokat.3.A 3 milliméter vastagságúra nyújtott tésztát terítsük egy a Rama margarinnal kikent, kilisztezett tepsi (a peremet is kenjük, lisztezzük) aljára, majd öntsük bele a túrós tölteléket. Előmelegített, 160°C sütőben süssük 40 percen keresztül.4.A langyos tortaszeleteket 1-1 gombóc Carte d'Or Citrom Sorbet jégkrémmel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Csucsorka-Piramis
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
- 30 dkg dió (darált)
- 30 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg keksz (kerek alakú, édes)
- 5 dkg meggybefőtt
A krémhez
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 ek cukor
- 15 dkg margarin
A tetejére
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek kókuszreszelék (elhagyható)
-
elkészítés
- A pudingot a tejjel a szokásos módon elkészítjük, a margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd összevegyítjük a kihűlt pudinggal.
- A tésztához valókat összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, majd "kibéleljük" vele a formánkat úgy, hogy a belseje üreges legyen.
- Az üregbe teszünk egy szem meggyet, majd megtöltjük krémmel.
- Lezárjuk egy keksszel, majd óvatosan kifújjuk a formából a tenyerünkre.
- Amikor mindegyikkel kész vagyunk, megolvasztjuk a csokoládét, a csucsorkák tetejére csorgatjuk, esetleg megszórjuk még kókuszreszelékkel.